GAZPACHO - CHŁODNIK Z POMIDORÓW - DANIE NA DZIŚ !!!
Składniki:
500g pomidorów
mały ogórek
czerwona papryko
pół cebuli
bazylia, pietruszka
1 łyżeczka przecieru pomidorowego
ząbek czosnku
łyżka oliwy ( odpowiednia do konstrukcji)
grzanki z kromek chleba
500g pomidorów
mały ogórek
czerwona papryko
pół cebuli
bazylia, pietruszka
1 łyżeczka przecieru pomidorowego
ząbek czosnku
łyżka oliwy ( odpowiednia do konstrukcji)
grzanki z kromek chleba
Czas przygotowania: do 20 minut
Pomidorom zdejmujemy skórki, pozbawiamy nasion i kroimy w drobną kostkę. Cebulę, ogórek i paprykę również kroimy w drobną kostkę. Trochę warzyw odłożyć, resztę wrzucić do garnka i zmiksować na gładką masę. Dodać zmiażdżony czosnek, oliwę, przecier pomidorowy, sól i pieprz i wymieszać.
Gotowe gazpacho
posypać pokrojoną bazylią i pietruszką i schłodzić
Gazpacho podawać w
miseczkach. Jako dodatki, na osobnych talerzach należy podać pokrojone warzywa
i grzanki.
Rewelacyjna
alternatywa na zupę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz