Kontakt

Kontakt

poniedziałek, 21 grudnia 2015

Chleb bez drożdży i mąki

ewazet4@gmail.com

Chleb bez mąki i drożdży.

Składniki:


  • 500 g kaszy gryczanej niepalonej
  • 2 łyżeczki soli himalajskiej
  •  woda przegotowana lub filtrowana

Kaszę opłucz na sitku umieść w misce i zalej wodą tylko tyle by pokryła grykę. 
Odstaw na noc (10-12 godzin).
Rano przemieszaj zawartość miski i uzupełnij wodę. Odstaw na cały dzień.
Wieczorem zmiksuj kaszę nie odlewając wody. Dodaj sól i wymieszaj.
 Przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. 
Umieść w zimnym piekarniku na całą noc. Przez ten czas na wierzchu ciasta pojawi się zaokrąglony „brzuszek”.
Nie wyjmuj chleba i nagrzej piekarnik do 200 stopni C. 
Piecz 50-55 minut.
Wystudź i krój ostrym nożem.
Smacznego:-)


Testy ajurwedy dla pacjenta: ewazet4@gmail.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

ewazet4@gmail.com