ewazet4@gmail.com
Dzisiaj świąteczna dyspensa:-). Będzie pysznie i zapachowo!
SKŁADNIKI:
350 ml wody lub mleka ryżowego
100 g ryżu brązowego ( pamiętajmy o osobistej konstrukcji)
1/2 laski cynamonu
1/2 strączka wanilii
starta skórka ( parzyć!!!) pomarańczy i sok z 1/2 pomorańczy
Dzisiaj świąteczna dyspensa:-). Będzie pysznie i zapachowo!
SKŁADNIKI:
350 ml wody lub mleka ryżowego
100 g ryżu brązowego ( pamiętajmy o osobistej konstrukcji)
1/2 laski cynamonu
1/2 strączka wanilii
starta skórka ( parzyć!!!) pomarańczy i sok z 1/2 pomorańczy
PRZYGOTOWANIE:
Wodę lub mleko wlewamy do rondelka, dodajemy ryż, cynamon, laskę wanilii, skórkę i sok z pomarańczy.
Doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu około pół godziny mieszając.
Gotową masę posypujemy cynamonem, można przyozdobić plasterkiem banana i gotowe!
Smacznego:-)
Testy ajurwedy dla pacjenta: ewazet4@gmail.com
1 komentarz:
Próbowałam, pyszny!!!!! Dzieciaki zadowolone, jemy drugi dzień z rzędu:-)
Prześlij komentarz