Kontakt

Kontakt

wtorek, 15 marca 2016

Kuchnia - kasza gryczana z dynią

ewazet4@gmail.com



SKŁADNIKI:
szklanka kaszy gryczanej
2 szklanki wody
ćwiartka niedużej dyni
2-3- pomidory
cebula
2 ząbki czosnku
sól
imbir w proszku
olej ( zgodnie z konstrukcją)



Przygotowanie:
kaszę gryczaną parzymy chwilkę na łyżce oleju, zalewamy wrzątkiem.
Dynię obieramy i kroimy w kostkę.
Cebulę siekamy, czosnek kroimy w plasterki.
Pomidory parzymy i kroimy w dużą kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy dynię, cebulę i czosnek.
Sok z pokrojonych pomidorów dodajemy do dyni.
Dusimy pod przykryciem 10 min.
Kiedy dynia zacznie się rozpadać, dodajemy pomidory, przyprawy i chwilkę dusimy.
Ugotowaną kaszę nakładamy na talerze i dodajemy dynię z pomidorami.




SMACZNEGO:-)


Testy ajurwedy dla pacjenta: ewazet4@gmail.com



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

ewazet4@gmail.com