Kontakt

Kontakt

poniedziałek, 7 marca 2016

Kuchnia - przepisy wzmacniające ciało i psyche.

ewazet4@gmail.com

Dzisiaj muszę powitać nowego gościa z egzotycznego kraju. Po raz pierwszy pojawił się u mnie miły gość z Korei Północnej:-) . Brawo! Witaj:-)



Dzisiaj poczęstuję Was kremem z kaszy jaglanej.

Kasza jaglana ma właściwości chłodzące i odżywcze. Nawilża organizm i wspomaga trawienie.Uspakaja wspomagając dobry sen bo dobrze ją trawimy :-). Działa moczopędnie, wzmacnia tym samym nerki, korzystnie wpływa na żołądek, śledzionę i trzustkę. Zalecana również przy biegunkach, mdłościach, wymiotach i  niestrawności. Pomaga przy takich chorobach jak cukrzyca i nadkwasota. Odświeża oddech wstrzymując rozwój bakterii w jamie ustnej. Usuwa toksyny a tym samym uspokaja. Z powodu tylu zalet nazywana jest często POLSKIM ZŁOTEM.



SKŁADNIKI
szklanka wody
4-5 suszonych daktyli
2-3- łyżki kaszy jaglanej
łyżeczka płatków jęczmiennych
5 dkg pokrojonej w kostkę dyni
1/2 łyżeczki masła sklarowanego
sól
zmielone siemię lniane




PRZYGOTOWANIE:

Gotujemy wodę. Do wrzącej wrzucamy daktyle, kaszę jaglaną i płatki jęczmienne. Dodajemy pokrojoną dynię i masło sklarowane. Gotujemy około pół godziny. Solimy do smaku. Posypujemy zmielonym siemieniem lnianym. 
Czyż nie jest to dziecinnie proste?
Taniutkie?
Bez cukru!!!
Dzieci przepadają za tym kremem:-)



Smacznego:-)

Testy ajurwedy dla pacjenta: ewazet4@gmail.com

2 komentarze:

  1. Witałam wieczorem pierwszego Koreańczyka...teraz mam całe Chiny. Nie mam pojęcia dlaczego dzisiejszy dzień jest taki azjatycki???!

    OdpowiedzUsuń
  2. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though
    you relied on the video to make your point. You clearly know what youre talking
    about, why throw away your intelligence on just posting videos to your site
    when you could be giving us something enlightening to read?

    OdpowiedzUsuń

ewazet4@gmail.com