Kontakt

Kontakt

piątek, 25 marca 2016

Puddind ryżowy z wanilią i cynamonem

ewazet4@gmail.com



Dzisiaj świąteczna dyspensa:-). Będzie pysznie  i zapachowo!

SKŁADNIKI:
350 ml wody lub mleka ryżowego
100 g ryżu brązowego ( pamiętajmy o osobistej konstrukcji)
1/2 laski cynamonu
1/2 strączka wanilii
starta skórka ( parzyć!!!) pomarańczy i sok z 1/2 pomorańczy


PRZYGOTOWANIE:
Wodę lub mleko wlewamy do rondelka, dodajemy ryż, cynamon, laskę wanilii, skórkę i sok z pomarańczy.
Doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu około pół godziny mieszając.
Gotową masę posypujemy cynamonem, można przyozdobić plasterkiem banana i gotowe!


Smacznego:-)


Testy ajurwedy dla pacjenta: ewazet4@gmail.com

1 komentarz:

  1. Próbowałam, pyszny!!!!! Dzieciaki zadowolone, jemy drugi dzień z rzędu:-)

    OdpowiedzUsuń

ewazet4@gmail.com