Kontakt

Kontakt

czwartek, 10 marca 2016

Kuchnia - potrawka z kaszy jaglanej.

ewazet4@gmail.com



Pogoda jesienno -zimowa więc danie na ciepło.

SKŁADNIKI:
4 łyzki ugotowanej kaszy jaglanej
1/2 drobno posiekanej cebuli
dowolna ilość pokrojonych w plasterki pieczarek
łyżeczka oliwy ( zgodna z konstrukcją)
2 filiżanki wody
przyprawy ( zgodnie z konstrukcją)
natka pietruszki






Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Umieszczamy kaszę w natłuszczonym oliwą naczyniu żaroodpornym.
Na patelni dusimy cebule z pieczarkami ( lekko solimy, dodajemy imbiru w proszku i odrobinę kurkumy)
Dolewamy wodę i mieszamy.
Po zagotowaniu dusimy na małym ogniu jeszcze 15 min.
Dodajemy wszystko do naczynia żaroodpornego z kaszą i pozostawiamy w piekarniku .
Pozostawiamy w piekarniku na 15 min.
Podajemy gorącą ozdobioną zieloną pietruszką.




Smacznego:-)


Testy ajurwedy dla pacjenta: ewazet4@gmail.com



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

ewazet4@gmail.com