ewazet4@gmail.com
Pogoda jesienno -zimowa więc danie na ciepło.
SKŁADNIKI:
4 łyzki ugotowanej kaszy jaglanej
1/2 drobno posiekanej cebuli
dowolna ilość pokrojonych w plasterki pieczarek
łyżeczka oliwy ( zgodna z konstrukcją)
2 filiżanki wody
przyprawy ( zgodnie z konstrukcją)
natka pietruszki
Pogoda jesienno -zimowa więc danie na ciepło.
SKŁADNIKI:
4 łyzki ugotowanej kaszy jaglanej
1/2 drobno posiekanej cebuli
dowolna ilość pokrojonych w plasterki pieczarek
łyżeczka oliwy ( zgodna z konstrukcją)
2 filiżanki wody
przyprawy ( zgodnie z konstrukcją)
natka pietruszki
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Umieszczamy kaszę w natłuszczonym oliwą naczyniu żaroodpornym.
Na patelni dusimy cebule z pieczarkami ( lekko solimy, dodajemy imbiru w proszku i odrobinę kurkumy)
Dolewamy wodę i mieszamy.
Po zagotowaniu dusimy na małym ogniu jeszcze 15 min.
Dodajemy wszystko do naczynia żaroodpornego z kaszą i pozostawiamy w piekarniku .
Pozostawiamy w piekarniku na 15 min.
Podajemy gorącą ozdobioną zieloną pietruszką.
Smacznego:-)
Testy ajurwedy dla pacjenta: ewazet4@gmail.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz