Kontakt

Kontakt

niedziela, 14 lutego 2016

Kuchnia - deser

ewazet4@gmail.com

Każda okazja dobra, dzisiejsza szczególnie:-)

DESER OWOCOWY


przepis na 4 porcje
🔸 50 g kaszy jaglanej
🔸 200 ml wody
🔸 1,5 szklanki mleka ( koziego, sojowego lub ryżowego)
🔸 3 banany
🔸 3 morele ( namoczyć wcześniej jesli użwamy suszone owoce)
🔸 100 g borówek (lub jagód)
🔸 odrobina ekstraktu waniliowego

NIE DODAJEMY CUKRU!




Przygotowanie:

Kaszę jaglaną zalewamy wrzątkiem, odcedzamy, przekładamy do garnka z grubym dnem, zalewamy wodą. Gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu i bez mieszania przez około 15 minut.Ugotowaną  kaszę odstawiamy do całkowitego wystudzenia.

3/4 porcji kaszy miksujemy z 3/4 porcji mleka, pokrojonymi morelami i ekstraktem waniliowym. Przelewamy do szklanki. Osobno miksujemy pozostałą część kaszy, mleka i z bananami. Przelewamy na wierzch poprzedniej warstwy.
Wierzchnią warstwę dekorujemy kilkoma lyżeczkami borówek.

Testy ajurwedy dla pacjenta: ewazet4@gmail.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

ewazet4@gmail.com