Kontakt

Kontakt

czwartek, 22 grudnia 2016

Kuchnia - danie na święta - śledź siekany

ewazet4@gmail.com


Składniki:
2 jabłka
8 jajek przepiórczych ugotowanych na twarda
filety sledziowe bez skóry
1/2 łyżeczki cynamonu
łyżeczka miodu
imbir
natka piertuszki


Przygotowanie:
1. Kawałki jabłka umieścić w robocie i delikatnie *( nie na papkę) zmielić.
2. Podobnie zmiksowac jaja - połączyć z jablkami. Włożyć śledzie do miksera i podobnie zmiksować ( uważać żeby nie rozdrobnić na pastę!) - dodać do pozostałych składników i wymieszać.
3. Dodać odrobinę soku z cytryny, miód, imbir, Ma powstać smak słodko-kwaśny.
4. pozostawić przybrane listkami piertuszki do wymieszania smaków.



Smacznego:-)
Testy  dla pacjenta: ewazet4@gmail.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

ewazet4@gmail.com