Pyszne , sycące jadełko na śniadanie, podwieczorek albo przekąska .
4. Cukinia faszerowana kozim serem i kolendrom.
Składniki:
3 małe cukinie
1 łyżka świeżej kolendry
100g świeżego, koziego twarożku
1/2 papryki w proszku
1/2 łyżeczki. startego imbiru
pieprz
W dużym rondlu gotujemy 10 min. w osolonej wodzie cukinie. Ugotowane przelewamy zimną wodą żeby je zahartować.
Cukinie kroimy na 4-5 cm kawałki. Łyżeczką wydrążamy środki miąższu. Nie wyrzucamy!
Posiekaną kolendrę mieszamy z twarożkiem , przyprawami i miąższem.
Kawałki cukinii wypełniamy nadzieniem i przed podaniem wstawiany na godzinę do lodówki.
Vata ( dieta kodu konstrukcji urodzeniowej) wskazane jedzenie bez chłodzenia.
Smacznego
Ewa Ajurweda
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz