Kontakt

Kontakt

środa, 22 lutego 2023

Leczniczy fermentowany napój z płatków owsianych

Test konstrukcji urodzeniowej, diagnoza, terapia: ewazet4@gmail.com 


 Kiedy mamy już wszystkie narządy oczyszczone  i postępujemy zgodnie z zasadami kodu konstrukcji urodzeniowej, w celu prawidłowego funkcjonowania jelit, wprowadzamy ten właśnie napój.

Można również przygotować z razowej, pszennej lub żytniej mąki.

 

Proporcje:

około szklankę świeżych (nie przeterminowanych)  płatków owsianych, najlepiej błyskawicznych zalać w czystym, wyparzonym wcześniej wrzątkiem słoiku lub kamiennym garnku dwiema szklankami ciepłej (ale nie gorącej!) przegotowanej wody, starannie wymieszać drewnianą łyżką, przykryć czystą ściereczką (zapewnić dostęp tlenu ! )  i umieścić w ciepłym, zacisznym miejscu, np. obok kaloryfera na 2-5 dni. 

W tym czasie mieszanina ulegnie fermentacji i kwaśnieniu. Będzie można obserwować odrywające się od dna naczynia bąbelki dwutlenku węgla będące objawem aktywności życiowej bakterii mlekowych (łac. Lactobacter plantarum). Przed użyciem przecedzić.


Ten sam typ bakterii powoduje kwaśnienie ogórków i kapusty. 


 Zdrówka

Ewa

Ajurweda

 Test konstrukcji urodzeniowej, diagnoza, terapia: ewazet4@gmail.com 

 

5 komentarzy:

Anonimowy pisze...

I co tu komentować? Chylę czoła i dziękuję:-)

Ajurweda w życiu i biznesie pisze...

A ja pozdrawiam:-)

Ola pisze...

Odpowiednia dieta ma ogromny wpływ na funkcjonowanie organizmu i samopoczucie człowieka.

Ajurweda w życiu i biznesie pisze...

Wyłącznie dieta. I taka drobna subtelność odżywiamy się nie najadamy:-)

Anonimowy pisze...

W zupelnosci sie z tym zgadzam, bardzo fajny material do wzięcia sobie do serca 🙂

Archiwum bloga