Kontakt

Kontakt

wtorek, 20 grudnia 2022

Kij w mrowisko - cukier.

Test konstrukcji urodzeniowej, diagnoza, terapia: ewazet4@gmail.com 


Bardzo ważny wpis i należy czytać go z wielkim zrozumieniem, powagą , bo chodzi o nasze zdrowie i życie.

Ma ma złą reputację, mimo, że  każda komórka w ludzkim ( nie zwierzęcym!!! ) ciele działa właśnie dzięki cukrom.

To  takie oczywiste, ale ludzie wątpią w naturalne cukry, ponieważ przemysł spożywczy wytwarza trujące substancje - ale smakowite -  i produkty szkodliwe dla naszego zdrowia. Po prostu ludzie nie mają na temat cukrów wystarczającej wiedzy.

Gdyby naturalne cukry nie były zdrowe, to o czym by to świadczyło? Że natura popełniła błąd ? Tak nie jest.

Rozejrzyj się dookoła...

Stworzono szpitale, aby próbować naprawić popełnione przez nas błędy, ale nie stworzono żadnej instytucji, która uczyłaby człowieka, co dla jego zdrowia jest najlepszym paliwem. To bardzo smutne, wręcz oszukańcze. Myślę, że nadszedł czas, aby przyjrzeć się temu, o co tak naprawdę chodzi i skąd się wzięło to zamieszanie i dezinformacja na temat cukrów.


Organizm podczas trawienia rozkłada złożoną formę ( nasze jedzonko) na czynniki proste. Zawsze.

Innymi słowy, ludzki organizm nie może wykorzystywać złożonych białek (tzw. pełnego białka), może jedynie wykorzystać aminokwasy, które są budulcem białek.

Tak więc musi on rozbić złożoną strukturę aminokwasową (białko) na aminokwasy, tłuszcze na kwasy tłuszczowe i skrobię lub cukry złożone na cukry proste, zanim będzie w stanie prawidłowo je wykorzystać.Tyle pracy (zużyć energii)  musi wykonać organizm żeby przyswoić sobie to, co wtłoczyliśmy jedząc "smaczne", gotowe produkty spożywcze. To nic innego, jak energia zabierana z całego organizmu na trawinie śmieciowego jedzenia. Czujemy się ciężko, ospale, zestresowani, senni - bez energii!

Kiedy spożywasz cukry złożone (np. słodycze), jak to w każdym innym związku złożonym, Twój organizm będzie musiał poradzić sobie ze zwiększonym zapotrzebowaniem na kortyzol (zwiększanie stężenia glukozy we krwi w sytuacjach stresowych)  i przeciążeniem cukrów, gdzie jest zmuszony PRZECHOWYWAĆ JE JAKO TŁUSZCZ, wydalić tylko to, co jest w stanie przetworzyć i skorzystać z rodziny grzybiczej (np. candidy), ABY POPRZEZ FERMENTACJĘ POZBYĆ SIĘ CAŁEGO NIEPOTRZEBNEGO CUKRU. 

Tak w najprostszej formie tworzymy sobie kandydozę ogólnoustrojową

To powoduje nadmierną kwasicę (zakwaszenie) i gromadzenie trującego śluzu ( otyłość)

Jeśli nadnercza są słabe, a poziom kortyzolu jest niski, to zaczynają się problemy z poziomem cukru we krwi. Dokładnie tak!

To samo dotyczy białek i tłuszczów. 


W przypadku zastoju układu limfatycznego (inaczej stagnacji limfatycznej) powoduje to kwasicę ogólnoustrojową, a nieprzyjemna woń czy odór ciała, wskazuje na hodowlę pasożytów, które wywołują reakcję w formie stanu zapalnego (immunologiczną) i atrofię organizmu.

KIEDY W 99% PRZYPADKÓW ODCZUWASZ NISKI POZIOM ENERGII, SĄ TO TWOJE NADNERCZA.

Panuje powszechne przekonanie, że cukry karmią kandydozę. To mit! Wszystko zależy od tego, jaki cukier dostarczamy organizmowi.

Jeśli położysz na talerzu kawałek sera, kromkę chleba i trochę winogron lub dojrzałego banana, to na którym z nich najpierw zacznie rosnąć pleśń (grzyb)?

Będzie to wyścig między chlebem, a serem!

Na owocu pojawia się pleśń tylko, gdy zaczyna fermentować, natomiast ser i chleb są już sfermentowane przed dodawane podczas produkcji bakterie i drożdże !

Pasożyty, robaki, grzyb/pleśń, drobnoustroje są częścią ekosystemu i pełnią ważną funkcję. Natura używa tego obfitego pasożytniczego królestwa, aby oczyścić i wyeliminować to, co nie jest potrzebne, uszkodzone lub w jakiś sposób traci zdolność do podtrzymywania życia w równowadze czyli zdrowiu.

Fermentacja to proces rozkładu lub rozpadu, to proces degeneracyjny, który wymaga pasożytniczego działania.

Natomiast jeśli masz w ciele zdrowe komórki i limfę, to nie wymagają pasożytniczej interwencji.

Dzięki temu zrozumieniu wiesz, że tylko skrobie i nadmiar cukrów (głównie złożonych) mogą karmić grzybicę (kandydoza). Sprzyja to również fermentacji, szczególnie przy słabej czynności nadnerczy. Teraz jest jasne, dlaczego tak wiele osób choruje aktualnie na nerki ( brak energii).


Niespożywanie cukru ( nie tego z pączków, ciasta, lodów, czekoladek), to niedożywienie ciała i głodzenie komórek, czyli rabowanie ich z energii, a to powoduje raka.

Niedożywienie, kwasica i ketoza uszkadzają komórki, które wchodzą w proces degeneracji, mutacji i stają się komórkami rakowymi. A to, co przede wszystkim uszkadza komórkę, to oczywiście kwasy!

Kwasica jest spowodowana jedzeniem białek, rafinowanych tłuszczów lub zbyt dużej ilości kwasów tłuszczowych i ich suplementacja(!!!!!!!)

Organizm kocha prostotę! 

Zdrówka życzę


Ewa Ajurweda

Test konstrukcji urodzeniowej, diagnoza, terapia: ewazet4@gmail.com

 

Brak komentarzy:

Archiwum bloga